3. februar 2018

Landsdækkende virksomhed, men hjemsted i Brædstrup

Virksomhedsbesøg Brædstrup VVS Teknik medvirker i bolig- og kontorbyggeri i samarbejde med totalentreprenører og typehusfirmaer


Hovedaktiviteten for Brædstrup VVS Teknik er medvirken i bolig- og kontorbyggeri. Der er samarbejde med total- og hovedentreprenører og med typehusfirmaer. Af en omsætning på 70 mio. kroner er 65 mio. ved nybyggeri. Og man er med over hele Danmark. Der er mange opgaver i København og omegn. Der gælder nogle hundrede lejligheder på Amager, og der er opgaver i Tåstrup og IrmaByen i Rødovre. Man skal også til at i gang med byggeri i Køge.

 

Det fortalte de to indehavere af Brædstrup VVS Teknik, Ole Bilstrup og Niels Krogh, da Henrik Dam Kristensen forleden besøgte virksomheden.

undefined 

40 ansatte 

I alt er der 40 ansatte, hvoraf 25 er udlærte montører, Tre arbejder i Brædstrup og tager sig af løbende opgaver – blandt andet reparationer. VVS Teknik har 24 biler. En bil med nødvendigt udstyr løber nemt op i 350.000 kroner. Der er meget specialværktøj. I gamle dage kunne man måske nøjes med en rørtang og en svensknøgle, men den går ikke længere.

 

Man har jævnt hen 10-12 mand på opgaver i København og omegn. De starter fra Brædstrup mandag morgen og har så nogle lange dage, indtil de kommer hjem torsdag aften. Så er der en på lageret, der sørger for at gennemse biler og udstyr og sikre, at værktøjet er i orden.

 

Komplette tilbud 

Når man giver et tilbud, er det ”komplet!” Altså ikke blot arbejdsløn men også materialer. Over halvdelen af arbejdstiden bruger Ole Bilstrup og Niels Krogh på at udregne tilbud på opgaver.

 

Når man har haft behov for at ansætte flere montører, har det ikke været nødvendigt at søge. Det har været ”mund til mund.” Det er begrænset, hvad der sker af udskiftninger i staben af ansatte. Den gennemsnitlige anciennitet ligger på omkring 12 år.

 

Lærlinge 

Der har været usikkerhed om, hvad det betyder, at virksomhederne fremover bliver forpligtet til at tage et vist antal lærlinge ud fra, hvor stor virksomheden er. Hvor mange skal man tage? Beregningerne viser nu, at VVS-Teknik lander på et krav om 0,85. Og man har faktisk 2 lærlinge. Og det er svært nok altid at kunne have lærlinge. For VVS Teknik er en stor virksomhed i forhold til lokalområdet med Brædstrup og opland, så muligheden for lokale aspiranter til job som lærlinge er begrænset. Kan man forestille sig, at unge fra Horsens skulle tage til Brædstrup hver dag? Og det, der sommetider gør det svært at få lærlinge, er, at de er skræmt over teorien på skolen. Man er heldigvis i den situation, at der er en ung fyr, der gerne vil i lære fra nu til sommer. Han har været i en praktikperiode på seks uger og kommer i yderligere otte uger.

 

Administrativt bøvl 

Henrik Dam Kristensen spurgte, om man støder på administrativt bøvl. Der blev peget på det lovmæssige krav, at alle autoriserede kloakmestervirksomheder skal omfattes af kontrol af kvalitetsstyring. Det betyder en kontrol hvert andet år. Der kunne ønskes mindre hyppige kontroller. Om arbejdstilsynet lød det, at det bør føre mere kontrol på byggepladser. Der findes for mange sjuskede byggepladser.

 

Ole Bilstrup har været eneejer af VVS Teknik siden 1995. I 2017 er Niels Krogh, der i forvejen var tilknyttet virksomheden, kommet ind som medejer.

 

Det er overraskende, at man i Brædstrup kan finde et VVS-firma, der er langt større, end virksomhed i det lokale område kan betinge, sagde Henrik Dam Kristensen efter besøget. Det hænger utvivlsomt sammen med, at man har kunnet fastholde en stab af loyale medarbejdere, som sætter en ære i at udføre et arbejde af kvalitet.