24. oktober 2017

Fart på i Hybel

Virksomhedsbesøg: Efter knap to år har man bygget 300 huse og har 32 ansatte


Der er fart på i Hybel. Virksomheden, der bygger individuelle familieboliger, blev oprettet i 2016 og har allerede bygget 300 boliger, og 32 personer er beskæftiget.

 

Hybels lokaliteter findes på Ove Jensens Allé i Casas tidligere lokaler, og her var Henrik Dam Kristensen på besøg i går. Han blev vist rundt og informeret af direktør Brian Langvad.

 

Hybel har et imponerende showroom, hvor kunderne kan se eksempler på døre og vinduer, beklædning på ydermure, vægge, gulve og lofter og meget mere.

undefined 

Står selv for byggeledelse

Af de 32 ansatte er en gruppe beskæftiget med at udføre plantegninger til kunder. Andre har salgsopgaver, og nogle af dem kan man træffe om søndagen i Hybels udstillingshuse - blandt andet på Rødtjørnen i udstykningen Østerhåb i Horsens.

 

Hybel har også ansatte, som står for byggeledelse. Når det gælder håndværkere, laver man i perioder på ét til to år aftaler. I starten var det udelukkende med håndværkere i Horsens. Men efterhånden som man har byggeri i et større område, har det været naturligt også at inddrage håndværkere i andre byer.

 

Hybel har hovedsagelig byggeri i området fra nord for Randers til Kolding. Men tanken er, at man vil ekspandere, og oprettelse af en afdeling i Aalborg er under forberedelse. Det er ikke helt let at finde egnede ansøgere, når der skal udvides i medarbejderstaben. Gælder det ingeniører, profiterer man dog på, at der er en uddannelse lokalt.

 

Den tiltagende mangel på håndværkere fik i samtalens løb bekymrede ord med på vejen.

 

Vil gerne selv udvikle arealer

Det kan udmærket ske, at Hybel køber for eksempel ti grunde i en kommunal udstykning, hvor man så bygger familiehuse for kunder. Men man vil hellere erhverve et areal og så selv udvikle det. Et lille problem her er reglerne om arkæologiske udgravninger forud for, at der skal bygges.

 

Størrelsen på enfamilieshusene er i dag typisk 140 – 150 m2, og børneværelser, der tidligere typisk var 8 m2, i dag normalt er på 12-14 m2.

undefined 

Ejerkredsen

Ejerkredsen består af syv personer, hvoraf de seks er ledende medarbejdere i Hybel, mens den syvende er CASAs grundlægger, Michael Mortensen.

 

Efterfølgende tog Henrik Dam ud til Rødtjørnen for at besigtige Hybels udstillingshuse.